نشست داستانهای دینی با حضور محمدرضا شرفی خبوشان و علیرضا ارسنجانی برگزار شد
صبح روز دوشنبه ۱۸ دی ماه نشست داستانهای دینی با حضور محمدرضا شرفی خبوشان و علیرضا ارسنجانی در کتابخانه کودک مرکز شماره ۹ کانون پرورش فکری قم برگزار شد. در این نشست که همزمان به صورت حضوری و برخط برگزار شد ، ۲۵ نفر از مربیان فرهنگی، هنری و ادبی استان قم به صورت حضوری و بیش از صدنفر از مربیان ادبی و علاقهمندان به این حوزه به صورت مجازی و در فضای اسکایروم نشست را دنبال کردند.
به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم صبح روز دوشنبه ۱۸ دی ماه نشست داستانهای دینی با حضور محمدرضا شرفی خبوشان و علیرضا ارسنجانی در کتابخانه کودک مرکز شماره ۹ کانون پرورش فکری قم برگزار شد. در این نشست که همزمان به صورت حضوری و برخط برگزار شد ، ۲۵ نفر از مربیان فرهنگی، هنری و ادبی استان قم به صورت حضوری و بیش از صدنفر از مربیان ادبی و علاقهمندان به این حوزه به صورت مجازی و در فضای اسکایروم نشست را دنبال کردند.
در ابتدای نشست محمدغفاری مدیرکل کانون استان قم ضمن خوشامدگویی به میهمانان از برگزاری چنین جلسات و نشستهایی در فضای دینی و فرهنگی در استان قم ابراز خرسندی کرد. پس از آن محمدرضا شرفی خبوشان در ابتدا درباره هدف از برگزاری جشنواره خاتم را افزایش توجهات به موضوع زندگی پیامبر اسلام دانست و بخشهای مختلف این جشنواره را به تفصیل معرفی کرد.
در ادامه علیرضا ارسنجانی دیگر میهمان این نشست به بیان نکاتی در خصوص پیشینه انسان در ساخت قصهها و ارتباط آن با حس خداباوری و علاقهمندیشان به امر قدسی پرداخت.
خبوشان پیوند داستان و تاریخ را دو نوع دانست: وقتی که داستان ابزاری باشد برای بیان مفاهیم دینی که وقتی از ابزار داستانی استفاده کنیم که تاریخ را روایت کنیم به داستان دینی نزدیک تر میشویم. و نوع دیگر آنکه نویسنده از تاریخ بهره میگیرد تا بتواند داستانی را روایت کند. و نوع اول است که یک داستان دینی را میسازد. و در جشنواره خاتم نیز ابزار داستانی وسیلهای میشود برای روایت داستان پیامبر (ص). وی همچنین افزود نویسنده داستان دینی قرارداد پیشینی با مخاطب دارد و بر اساس آن داستان مینویسد و آن قرارداد این است که پیامبری وجود دارد و ما به پیامبر ایمان دارد. وی افزود داستانهای دینی برای مخاطب باورمند به دین است.
در بخش پایانی این نشست خط قرمزها در داستان دینی مورد بررسی قرار گرفت و بر روایت غیر مستقیم و دیگرگونه داستانهای دینی از زاویهدیدهای متفاوت تاکید شد. خبوشان تفسیر قرآن را منبعی بسیارعالی برای بهرهگیری نویسندگان عنوان کرد.